Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EFS Missionsförening firar 150 år

I helgen firar EFS Missionsförening 150 år. Det har firats med musik, minnen och återblickar samt tårtbuffé.

Annons
Jubileumsfest. Det var fullsatt inne på Missionskyrkan i Askersund när EFS Missionsförening firade 150 år.Foto: Jonas Herbertsson

Askersund. Inne i missionskyrkan gapar inga platser tomma och alla bord är pyntade med tända ljus. Längst fram i kyrkan blandas musikframträdanden i form av körsång, med återblickar och minnen från Missionsföreningens 150 år.

– I går hade vi vår sedvanliga granninbjudan och då spelade Country Gospel med Håkan Isacsson, Lasse och Anette Bengtsson, vilket var en del utav firandet. Då var det ungefär 70–80 besökare här, säger Tomas Larsson, präst i församlingen.

– I dag är det i stort sett fullsatt och senare kommer det bjudas på tårtbuffé, tillägger Lasse Skogsén som också är präst.

Magnus Elf ansvarade för att berätta om återblickar och minnen från Missionsföreningens 150 år. Till hjälp hade han en storbildsskärm där det visades och informerades om betydelsefulla årtal samt gamla och nya bilder som präglat och format Missionsföreningen.

EFS Missionsförening har en stor verksamhet för både unga och äldre.

– Vi har ungefär 65–70 medlemmar i dag och vi har legat ganska stadigt på den nivån. Sen har vi en ungdomsverksamhet med ungefär 20 scouter. Inom verksamheten har vi också syföreningar, bönegrupper och bibelstudium, säger Tomas Larsson.

Nöjda med kvällen. Tomas Larsson och Lasse Skogsén.

Mer läsning

Annons