Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ”app” i mobilen för bättre resultat i skolan

Det var en lång dagordning för kommunfullmäktige att beta av under gårdagskvällen. Flera av punkterna var de medborgarförslag som åttondeklassarna på Sjöängsskolan bombarderat kommunen med.

Annons
På agendan. Ida Karlbergs medborgarförslag om en applikation för att se skolmatsedeln i mobiltelefonen behandlades av kommunfullmäktige i går. BILD: JESSICA HENULIN

Ett av förslagen kom från Ida Karlbergs i klas 8E. Hon vill att kommunen tar fram en applikation, eller ”app”, för mobiltelefoner, som gör att man kan se skolmatsedeln i telefonen.

Hon tycker själv att det ibland är mat i skolan som inte är så god, och att det vore bra att veta i förväg vilka dagar hon behöver ha med sig pengar att köpa annan mat för. Det skulle också vara bra för den som planerar maten hemma att veta så man inte får samma rätt även till kvällsmat.

– I dag om man inte gillar maten så kanske många struntar i att äta, och då blir man trött och på dåligt humör, och så går det sämre i skolan. Det krävs ju energi om man ska orka.

Kanske politiker

Ida Karlberg tycker det var roligt att skriva sitt förslag, och försöka påverka. Hon kanske till och med blir politiker en dag.

– Jag tycker om att ändra på saker som inte är bra. Jag försöker ofta komma med ett förslag hur man kan göra något bättre i stället för att bara klaga, säger hon.

Idas förslag skickades till tekniska nämnden för att de ska utreda frågan och ta ett beslut.

Mer läsning

Annons