Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel element kan vara orsaken

UPPDATERAD 08.20. Fastighetsägaren Egeryds känner till värmeproblemet på Åsvängen och har lagt ner stora pengar på att försöka åtgärda det. Fortfarande är man inte säker på vad som är orsaken.

Annons

Teorin är att det blev problem då förra fastighetsägaren bytte från elvärmepump till bergvärme. Rören mellan pannan och elementen var inte anpassade efter det nya värmesystemet och därför läckte för mycket värme ut, berättar Per Egeryd.

– I höstas la vi ner 600 000 kronor på att byta rören. Nu verkar det som att inte heller elementen är anpassade. Det är fel sorts element till den typen av pumpar.

Nästa steg är alltså att byta alla element, men då måste man först vara helt säker på att det verkligen blir bättre av det eftersom det är en så stor kostnad.

Per Egeryd menar att hyresgästerna ändå haft en dräglig temperatur i och med att de fått el- och oljeelement i lägenheterna. Det kan bli aktuellt med kompensation i form av avdrag på hyran på grund av att de haft den här olägenheten.

– Vi gör så gott vi kan, det kan jag lova. Men så länge vi har ägt husen har det varit problem med värmen, det ska jag inte sticka under stolen med, säger Per Egeryd.

Micaela Ramqvist säger dock att el-elemententen inte fyller någon funktion.

- Om vi slår på dem så går huvudströmmen, och då får vi springa ut ur huset och byta proppar mitt i natten, säger hon.

Natten mellan torsdag och fredag var det 14 grader i Micaelas lägenhet.

Mer läsning

Annons