Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmskapande ska ge pengar till filmresa

Årets arrangemang av Car and Bike Meet kommer att bli film. Tre mediestuderande tjejer gör filminslag där en målsättning är att få ihop pengar för att kunna åka till Indien och göra en film om leprasjuka.

Annons
Filmade träffen. Liza Viberg intervjuar Olle Malmgren från Väring. Linnéa Isaksson filmar och Amalia Eriksson dokumenterar med foton. BILD: BJÖRN PALMQVIST

Liza Viberg, Linnéa Isaksson och Amalia Eriksson tillbringade hela lördagen med att filma den stora bil- och mc-träffen i Askersund. De jobbar genom ungdomsföreningen Ung Arena som bland annat sponsras av Arvsfonden.

Föreningens ungdomsredaktion har under flera år gjort filmprojekt som sedan sänds i Öppna kanalen Närke. Så blir det även med lördagens film från Askersund, men det är oklart när filmen sänds.

– Först ska materialet klippas och redigeras innan filmen är helt färdig, förklarar Liza Viberg.

De tre har läst media på olika linjer och förkovrar sig således genom filmprojekten.

– Vi gör det här för att det är roligt. Sen får vi förstås en massa erfarenhet samtidigt, påpekar Liza.

Men lördagens filmarbete under bilträffen ska även bli till en dvd-film som sedan kan köpas av alla som är intresserade.

Det sker i ett samarbete med klubben Midnight Cruisers. Tjejernas syfte är att få in lite pengar, och detta i ett vällovligt och intressant syfte.

– När vi väl fått ihop tillräckligt med pengar ska några från ungdomsredaktionen åka till Indien och göra en dokumentärfilm om leprasjuka, berättar Liza.

Eftersom det kostar en hel del så gäller det att ha tålamod och jobba på i projektet:

– Om vi så ska kämpa i tio år så ska vi åka. Det har vi bestämt oss för, slår Liza fast.

Kanske arbetet i lördags under Car and Bike Meet kan ge tjejerna en hyfsad summa så att resan inte behöver dröja så långt fram i tiden.

Mer läsning

Annons