Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första gatuköket i mannaminne

De som säger att det inte händer något i Olshammar kan inte ha varit där på länge.

Annons

Sedan två veckor tillbaka står en korvkiosk parkerad vid samhällets fotbollsplan. Avsikten är att den ska bli stationär där i många år framöver, trots att det är en specialinredd husvagn

Bakom satsningen står unga paret Cilla Björndahl och Klas Andersson. Det var för lite drygt ett halvår sedan som de började prata om att etablera en kiosk eller ett gatukök på Cillas hemort.

– Vi började väl att titta runt lite och när den här husvagnen dök upp, så slog vi till, säger de.

Omgiven av en fotbollsplan utan fotbollslag, affären som handlaren övergav för några år sedan och Folkets hus som står tomt och övergivet har deras kioskrörelse redan givit platsen nytt liv.

– Ja, det är roligt att se att det blivit lite av en mötesplats här. Både unga och lite äldre kommer hit till fots, på cykel och moped för att hänga här en stund, säger Klas.

Mellan nio och två samt fem till tio på kvällen kan de hålla blodsockret i schack med korv, hamburgare eller en kebabtallrik från Klas och Cillas korvkiosk.

– Roligt att det händer något kul här, säger Ewa Kristoferson när hon stannat till för att köpa kebabtallrik.

Hon är Olshammarsbo i förskingringen sedan fyra år tillbaka och kan inte minnas att det funnits någon korvkiosk under de 30 år hon bodde i Olshammar.

Ja, med undantag för den som tillfälligt brukade ställas upp under stoppen vid bruket.

Cilla och Klas hoppas att chaufförerna som åker i skytteltrafik till bruket ska hitta till deras rullande men ändå fast förankrade gatukök, för några problem att parkera långtradarna där är det inte.

Mer läsning

Annons