Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvaret ska överklaga styckmordsdomen

(Uppdaterad) 25-åriga Jonna Henningsson dömdes till 16 års fängelse för styckmordet mot sin 22-åriga kärleksrival. Nu har kammaråklagare Lars Duberg bestämt sig för att överklaga domen till hovrätten. Även försvaret kommer att överklaga.- Jag delar inte tingsrättens uppfattning, säger Lars Duberg.- Vi kommer också att klaga på domen, säger advokat Johan Eriksson.

Annons

Den 19 december dömdes Jonna Henningsson till 16 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Tingsrätten ansåg att Kumlakvinnan inte hade för avsikt att mörda kvinnan från början när hon begav sig till lägenheten i Askersund.

Men rätten menade ändå att Jonna Henningsson dödade den 22-åriga kvinnan uppsåtligen  - bland annat på grund av det omfattande våldet och karaktären av tillhyggen. Men kom i stället fram till att mordet skett med den lägre graden av uppsåt, så kallat likgiltighetsuppsåt.

- Min tanke är att jag kommer att överklaga. Jag delar inte tingsrättens bedömning att det inte varit planerat. Min bedömning är att det har funnits en planering med hänsyn till det materialet jag presenterade, säger Lars Duberg.

Han kommer att yrka på en skärpning av straffet till livstids fängelse.

- Det betyder att jag kommer att yrka på det strängaste straffet, då kan ju hovrätten pröva hela biten, säger han.

Även försvaret kommer att överklaga domen. Jonna Henningssons advokat Johan Eriksson träffade sin klient under tisdagen på häktet i Örebro. Efter att åklagaren lämnat sitt besked meddelade även Eriksson att de kommer att överklaga domen.

- Vi kommer också att klaga på domen. Det kommer att handla om samma sak i hovrätten, det är en uppsåtsfråga. Hon har aldrig tänkt på det viset som tingsrätten ansåg att hon borde ha tänkt, säger han till NA.

Hur mår din klient?

- Det är klart att hon har haft tid att reflektera över domen och så och har framför allt blivit av med sina restriktioner. Så hon har träffat lite anhöriga och så vilket har gjort det lite lättare förstås, säger Johan Eriksson.

Mer läsning

Annons