Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fri fart i Kärrafjärden

Länsstyrelsen ändrar bestämmelserna för hastighetsreglering i norra Vättern. Det var aldrig tänkt att sju knop skulle gälla i Kärrafjärden. Allt beror på att kommunen missat att ta med den avgränsningen i sin ansökan.

Annons

NA har tidigare kunnat berätta om att länsstyrelsen har fattat beslut om att begränsa hastigheten för båttrafiken i norra Vättern, och att skyltarna nu kommit på plats. Men efter att många båtägare har klagat på att det är alldeles för långsamt med sju knop i Kärrafjärden utanför Åmmeberg, så har nu länsjurist Johan Strandberg åter tittat på det underlag som man fick in från Askersunds kommun i samband med ansökan om att begränsa hastigheten.

– Vi uppmärksammade att i den avgränsning som kommunen har gjort så har man missat ett sund, och det innebar att även Kärrafjärden kom med. Man hade också bifogat tre kartor, och på dem kan man se att de har ritat in det område som nu ska gälla, alltså inte Kärrafjärden, säger Johan Strandberg.

Kjell Hedenström, teknisk chef på Askersunds kommun, klargör att vad kommunen avsåg från början var att en avgränsning av sjuknopsområdet skulle göras i sundet mellan Tasstorpsudden och Knottnäsa udde.

– Det var en miss från de inblandades sida. Vi skyller på den mänskliga faktorn. Och när vi väl fick beslutet var vi ivriga att sätta ut skyltarna, säger Kjell Hedenström.

Läs mer i onsdagens Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons