Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra unga fick stipendier

För att uppmuntra till tekniska studier och intressen delar Lundin och Zinkgruvan mining ut resestipendier till fyra elever på Alléskolans teknikprogram.

Annons
Anton Ihs, Oskar Bäckgren, Micael Bohman och Moa Gustafsson.

Förra året firade Lundin mining och Zinkgruvan mining sitt tioårsjubileum för Zinkgruvans inträde i i Lundinkoncernen. Man ville då göra något för att främja det tekniska intresset och samtidigt få unga intresserade av gruvindustrin.

– Vi har en närhet i Sverige genom Zinkgruvan, och då föll det sig naturligt att göra något lokalt här, säger Robert Eriksson som är investerar- och mediakontakt på Lundin mining.

Ett stipendium instiftades i samarbete med Alléskolans tekniska program, och under gårdagen delades det ut för första gången. Fyra elever kommer att, tillsammans med en lärare, få åka till Portugal i april för att besöka en koppargruva.

– Det ska bli väldigt spännande att åka ner dit och se vad de har för maskiner och hur de arbetar, säger Anton Ihs som går det industritekniska programmet.

Tillsammans med Oskar Bäckgren, Micael Bohman och Moa Gustafsson fick han under torsdagen ta emot resestipendiet på Zinkgruvan minings huvudkontor.

– Vi fick reda på att vi skulle få stipendiet i förra veckan. Jag trodde inte jag skulle få det, så jag blev väldigt glad, säger Anton Ihs.

Mer läsning

Annons