Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här firas Frankrikes nationaldag

I dag firas Frankrikes nationaldag för fullt i Askersund. På torget springer barnen omkring med franska flaggan i högsta hugg, och i den franska butiken vid hamnen kan man köpa allt från ostar till marmelader. Allt i affären är köpt enbart från ... ja, ni kan nog gissa själva,  franska leverantörer.

Annons
Ove Forsell, Marianne Ohron, Clara Ludvigsson, Elleonora Andersson, Ulf Ludvigsson, Kristina Johansson, Bror Sköld och Tommy Johansson var bara några av de som under dagen firade Frankrikes nationaldag.

– Svenska nationaldagen skiljer sig oerhört från den franska. Just nu är det folkfest i Frankrike, med musik och dans. Vi vill helt enkelt låta invånarna i Askersund ta del av den kulturen genom den här tillställningen, säger Ulf Ludvigsson, som står bakom idén.

I den franska affären vid hamnen erbjuder Ulf Ludvigsson och hans familj ett stort utbud av franska varor. Flaggor ges ut till barnen som besöker affären, och girlanger är upphängda över stora delar av staden.

– Folk har visat ett stort intresse för det här. Jag själv tycker att det här är den roligaste dagen på året. Den glädjen vill jag dela med mig till de besökande. Lyckas jag med det, har jag samtidigt lyckats med dagen, säger Ulf Ludvigsson.

Ulf Ludvigsson och de andra som jobbar med tillställningen att fira Frankrikes nationaldag har redan nu beslutat sig för att göra nästa års nationaldagsfirande ännu större. En konsert kommer då att hållas med franskinspirerade band, dagen till ära.

Mer läsning

Annons