Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela vägbanan rasade

Länsväg 586 i Åmmeberg rasade på torsdagskvällen och en personbil körde rakt ner i det hål som bildades i vägen.
Vägen är nu provisoriskt lagad, men det dröjer länge tills den är asfalterad igen.

Annons
Vägbanan sjönk en halvmeter och bilen fastnade.

Raset är sex gånger fyra meter stort - hela vägbanan har rasat.

- Vi tror att det beror på vattnet, men vi vet inte i nuläget, sa inre befäl Thomas Petersson på Nerikes brandkår sent på torsdagskvällen.

- Bilen hängde ner på kanten i hålet och de två i bilen vågade inte ta sig ut ur bilen själva, så vi har hjälp dem ut, säger inre befäl Thomas Petersson.

Det var vid 23-tiden på torsdagskvällen som bilen körde ner i vägraset. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades omedelbart till platsen.

De två i bilen kördes i ambulans till USÖ för vård med lättare skador.

Att vägbanan föll samman beror på att mellanskiktet av grus och sand hade spolats bort av det häftiga vattenflödet. Vägen är nu provisoriskt lagad.

- Vi har jobbat hela natten, och sedan klockan 07.20 är hela vägen öppen igen, säger Claes Lundstedt på Trafikverket.

En ny plasttrumma har lagts ner i marken och ovanpå den en geotextilduk som ska förhindra att mer grus faller ner och spolas bort.

- Plasttunnan är provisorisk. Förmodligen får vi gräva bort den gamla stentrumman och lägga ett nytt rör under vägen, sägerFredrik Brokvist, enhetschef på Trafikverket drift öst.

När kan vägen vara permanent lagad och asfalterad igen?- Det är svårt att säga. Vi håller just nu på och går igenom omfattningen av skadorna. Vi vill ju göra färdigt så snart som möjligt så att det hinner sätta sig innan vi lägger på ny beläggning, säger han.

Mer läsning

Annons