Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historiens vingslag präglade fullmäktige

Först såg fullmäktigeledamöterna filmen Idyllien, för att timmen senare klubba igenom både stadslivsmanifest och en detaljplan för att förstärka idyllen i Askersund.

Annons

Ledamöterna fick inför måndagskvällens sammanträde känna en del av stadens historiska vingslag när filmen Idyllien visades i Folkets hus. Därefter följde en snabb omriggning av lokalen, från biosalong till sessionssal för fullmäktigesammanträde.

Synpunkter på insyn

Fullmäktiges ordförande Inger Trodell (S) behövde aldrig styra några debatter, det stannade vid en del inlägg i de beslut som skulle klubbas. Bland annat gällde det en detaljplan för Sundsbron 2 och 8 där det ska byggas bostäder. Under ärendets gång har det kommit in synpunkter från närboende till kvarteret.

Det handlar dels om ökad insyn till den pittoreska innegård som finns på Sundsbron 3, men även om att den nya byggnaden kommer att inverka negativt med sin storlek och höjd.

– Det är en stor skillnad på att bo i en stad eller på landet. I stadsmiljö får man acceptera lite mer intrång. Vi förtätar och utvecklar staden, förklarade Per Eriksson (S) innan klubban föll och detaljplanen antogs.

Ny dragning av väg

Även detaljplanen för Kärravägen, del av Nyhyttan, togs. Där är syftet bland annat att göra det möjligt för en ny dragning av vägnätet för att öka trafiksäkerheten i området.

Det fattades också ett historiskt beslut när det idrottspolitiska programmet fastställdes.

– Det är dags att fira. Det här är vårt första idrottspolitiska program, och hittills bästa, och där hela idrottsrörelsen deltagit i utformningen, menade Per Eriksson och fick medhåll av Moderaternas Irma Sandgren:

– Det är så fantastiskt att det här programmet är gjort på gräsrotsnivå. Därmed kommer det att följas upp på ett bra sätt.

Staffan Korsgren (FP) påpekade vikten av att även kommunens ytterområden funnits med i framtagandet av programmet.

Mer läsning

Annons