Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll svänger detpå hamnscenen

Tv:s Idol och Talangen i all ära, men frågan är om inte kvällens musikunderhållning på hamnscenen är minst lika talangfylld. Bröderna Runesson med ungdomskompaniet bjuder då på ett fullspäckat program med stor variation.

Annons
Bandet från landet. Från vänster Matilda Ahl, Johanna Hasselgren, Jessica Röös, Malin Mörn, Zigge Runesson, Max Natanaelsson, Filip och Johan Runesson, Sonny Albinsson samt Markus Högman. Saknas på bilden gör Emil Runesson.

Hemma hos bröderna Runesson i Hammar har musiken oftast varit i centrum, och dörrarna har stått öppna för deras kompisar att vara med.

– Det har alltid varit en massa ungdomar hemma. Ett helt kompani som spelade och sjöng på kvällarna, berättar mamma Jessica Röös.

Musicerandet har utvecklats till att gänget samlas och repat ihop, och är nu väl förberedda för att kliva upp på scenen och spela tillsammans inför publik. Ett sånt tillfälle är i kväll, onsdag, då de svarar för programmet i evenemanget sommarmusik i hamnen.

I Studiefrämjandets replokal, inrymt i loppisbyggnaden i Ingelsby, har de trimmat in låtarna de ska framföra. Covers som bland annat innehåller Creedence, reggae och countryrock. Musiken står dem nära, och de har kul tillsammans.

Bröderna Runesson är gruppens plattform som musiker. Filip på trummor, Johan gitarr och sång samt Emil på bas. Pappa Zigge förstärker på keyboard och gitarr, och Markus Högman spänner också gitarrsträngarna.

Sångsolister

Gruppen innehåller därutöver fem sångsolister. Dessa är Max Natanaelsson Åsbro, Matilda Ahl inlånad från Mjölby, Malin Mörn Askersund, Johanna ”Jonna” Hasselgren Örebro men som tidigare bodde i Zinkgruvan samt Sonny Albinsson Zinkgruvan.

Gänget behöver inga noter utan spelar helt på gehör och det är endast ett par av dem som gått på musikutbildning.

– Nej, det här är på riktigt, menar Johan med ett stort leende.

I kväll ska de ge järnet och deras manger och ”musikmorsa” Jessica Röös håller på det lokala:

– Det visas mycket idol i tv. Men det här visar att det finns gott om talanger även i Zinkgruvan, Askersund, Åsbro, Hammar och Mjölby som också vill visa upp sig.

Mer läsning

Annons