Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvåg runt om i Sydnärke

En stor inbrottsvåg sveper just nu över Sydnärke, med inbrott i villor, klubblokaler och skolor.

Annons

I Kumla: Minst fyra villainbrott har senaste tiden skett i Kumla. Vid ett av inbrotten stals en guldring med 34 diamanter, armband och örhängen i guld med flera smycken.

I Laxå har det varit inbrott i en stuga i fritidsområdet intill Tripphultssjön, där alla utrymmen blev genomsökta. Det har också varit inbrott i tre bostäder i Laxå. Ett inträffade i ett hus i Testabäcken. En eller flera gärningsmän ska ha tagit sig in genom ett fönster och tagit flera föremål. Polisen rubricerar händelsen som grov stöld.

Samma brottsrubricering har polisen efter ett inbrott i Finnerödja.

I Askersund: Vid Vagersta Lindsrödjan på landsbygden utanför Askersund har ett garageinbrott polisanmälts, där gods stulits.

Även föreningar drabbas av inbrott i sina lokaler: såväl Skyllbergvallen som Östansjö skidklubb har haft ovälkommet besök i sina klubbstugor, dock utan att något av värde saknas.

I Hallsberg: Det har varit inbrott i Östansjö skola. Saker har blivit stulna, men då inga synliga skador upptäckts på skolan, varken invändigt eller utvändigt, misstänker polisen att någon gömt sig i skolan eller haft tillgång till en nyckel. I polisanmälan framgår att vittnen sett två elever uppehålla sig utanför skolan samma kväll som inbrottet misstänks ha skett.

Åsa Eriksson

Samuel Borg

Mer läsning

Annons