Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning med stojig lek

Med presenter och tårta, lek och stoj, invigdes Familjecentralens nya lokaler i vårdcentralshuset i går. Öppna förskolans barn var de första att ta rummen i besittning.

Annons
Jan-Erik Eriksson och Noel Larsson öppnade paket.

Som NA tidigare har berättat så har Familjecentralen länge haft ett behov av större lokaler på grund av många besök. De har nu flyttat två trappor upp och i går var det invigning i samband med öppna förskolan.

– Nu har vi ett större kuddrum och så har vi fått ett riktigt samtalsrum där man kan sitta i lugn och ro och läsa eller prata. Förut var vi lite låsta, för när vi hade öppna förskolan kunde vi inte ta emot samtal samtidigt, berättar Jan-Erik Eriksson, samordnare på Familjecentralen.

Många föräldrar hade tagit med sig sina barn till öppna förskolan, som var lite extra festlig i går med fika och presentöppning. En av dem var Cilla Björndahl som brukar besöka öppna förskolan. Hon tycker det verkar bra i de nya lokalerna.

– Det känns som om det är lite större nu, mer plats för barnen att leka, säger hon.

I slutet på februari är tanken att socialsekreterare, specialpedagoger, kuratorer och eventuellt folkhälsostrateg och drogsamordnare ska flytta in i rum på samma våning som Familjecentralen. Då samlas kommunens stödverksamhet på ett ställe och bildar ett resurscentrum.

Bland annat Elliot Lövkvists och Rasmus Gustafssons lek invigde Familjecentralens nya lokaler.BILD: JESSICA UHLIN
Annons