Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kikki till Lerbäcksmarken

Den 2 juli är det dags igen. Lerbäcksmarken slår återigen upp portarna, och firar den här gången med ett 25-års jubileum. På scenen gästar den skivaktuella artisten, Kikki Danielsson.

Annons
Kikki Danielsson kommer till Lerbäcksmarken.

– Det är så klart stort för oss att boka in en artist som Kikki Danielsson. Det kommer dessutom vara det enda liveuppträdandet hon gör i länet under sommaren. Det gör det hela ännu mera attraktivt, säger Ingela Oxelgren, general för marknaden.

Som vanligt erbjuder marknaden försäljning från cirka 80 knallar. Men vem som helst får inte sälja sina varor på marknaden.

Handplockade försäljare

– Vi har handplockat försäljare för att undvika att tio stånd säljer karameller. Vi erbjuder i stället ett brett hantverksutbud, med hög kvalité på det som säljs. Det tror jag är anledningen till att marknaden går så pass bra, och att många besökare väljer att återkomma varje år, säger hon.

Marknaden går långt tillbaka i tiden. Ända från Gustav Vasas dagar har Lerbäcksmarken funnits i bygden, men 1930 upphörde marknaden att existera. För 25 år sen kom hembygdsföreningen med förlaget att återuppliva marknaden igen. Det året lockades 3 000 besökare. På senare tid har marknaden växt och besöks nu årligen av cirka 15 000 personer.

Udda rätt till lunch

I och med marknadsplatsens präglade kulturhistoria kommer lunchmenyn att erbjuda den lite mer udda rätten kolbullar.

– Det var mat som traktens gruvarbetare och kolare åt förr i tiden. Rätten lagas som tradition över öppen eld. Det är något jag rekommenderar besökarna att prova på, säger Oxelgren.

Förutom Kikki Danielssons framträdande kommer Lerbäcksmarkens egna musikanter i Husbandet att underhålla från scenen. Lerbäcks teater bjuder även på ett smakprov av sommarens familjeföreställning, Kyrkbacksungens hemlighet.

Rasmus Ejneberg

019-15 53 04

[email protected]

Mer läsning

Annons