Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert och teater till förmån för sjuka barn

I kväll arrangeras en konsert i Lerbäcks kyrka till förmån för sjuka barn på USÖ.

Annons

På konserten som börjar klockan 18:30 kommer elever från Norra Vätterns musikskola/Askersunds musikskola att medverka med både grupp- och soloframträdanden.

– Det blir ett blandat program med både sång och instrument, säger Andreas Strömbäck på musikskolan.

Konserten arrangeras till förmån för Ljuspunkten, barn- och ungdomsklinikens gåvokonto på USÖ, som syftar till att sätta guldkant på tillvaron hos de sjuka barnen på avdelningen.

– Det här är en del i ett samarbete i flera steg, berättar Jenny Gille på Lerbäcks teater, som också medverkar kort under konserten och berätta om samarbetet.

I sommar ska Lerbäcks teater spela en förkortad version av årets föreställning Madicken för barnen på kliniken. Det var Lerbäcks församling som kom på idén, och ville anlita teatern. Lerbäcks teater beslutade att göra det kostnadsfritt. Kyrkan samlar i stället in pengar på kvällens konsert med musikskolan, som via Lerbäcks teater skänks vidare till andra behövande barn.

– Vi har en insamling varje sommar. Tidigare har vi skänkt till exempelvis Rädda Barnen eller SOS Barnbyar, men än är det inte bestämt var årets pengar ska gå, säger Jenny Gille.

Mer läsning

Annons