Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kropp och själ kan stärkas på Talludden

Talludden är en plats där man kan stanna upp och stärka både kropp och själ.Varför inte ta tillfället i akt när det anordnas en friskvårdsdag där den 8 maj.

Annons
Vi behöver stanna upp i livet och hämta andan, menar Ros-Marie Korsgren som ansvarar för friskvårdsdagen. BILD. BJÖRN PALMQVIST

Den aktuella dagen i friskhetens tecken är återkommande och startades av Tallbackskyrkan och Lerbäcks församling, men nu svarar Talludden själv för arrangemanget. Under hela lördagen finns en rad av programpunkter med hälsoinslag.

Rätten att vila

Carina Jarlsbonde, pastor i Johanneskyrkan i Kumla kommer att tala under rubriken, ”Rätten till vila”.

– Vi behöver stanna upp och återhämta oss, och då passar Carinas tema och platsen vi är på bra, menar Ros-Marie Korsgren som håller samman dagen.

En lisa för själen

Sjunga är också en lisa för själen, och därför kommer Tomas och Ingela Hagenfors att leda deltagarna i en sångstund.

– Man mår så bra av att sjunga och att göra det tillsammans av hjärtans lust, kvittrar Ros-Marie.

Lite mer av kroppsövningar blir det när Noomi Tönnäng visar hur Tikva-avslappning går till i ett prova på pass, och dessutom kan man provligga en spikmatta. Frisk luft är förstås också nyttig, och därför tar Sam Pettersson med sig besökarna ut på en naturvandring.

Afternoon tea

Dagen avslutas med en ”afternoon tea” där Elisabeth Stenström från Hallsberg berättar om olika tesorter som givetvis även avnjuts tillsammans. Är man väldigt inspirerad efter den dagen så arrangeras dagen efter, söndag, en pilgrimsvandring till Kumla. Den leds av Sam Pettersson och Pelle Hermansson och övernattningsmöjligheter finns på Talludden.

Mer läsning

Annons