Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkligt fika startar nya året i Askersund

Det nya året inleds i Askersunds församling traditionsenligt med fika i kyrkoherdens tjänstebostad – ett populärt tillfälle för församlingsborna att träffas och umgås.

Annons
Det var god stämning på kyrkkaffet på nyårsdagen i Askersund. Lars och Ulla Sigvardsson och Inga-Nora Jervgren skrattar och pratar tillsammans med värdparet, Lars Blomgren och Hélen Svensson

Kaffe, thé, piroger och kakor står framdukat i den stora entrén. Kyrkoherde Hélen Svensson och hennes man, Lars Blomgren, öppnar sina dörrar för en fikastund och samkväm på årets första dag.

– Det brukar komma runt 40 personer för att dricka kaffe och prata, säger Hélen Svensson.

Det råder en familjär och glad stämning i det stora fikarummet. Det skrattas och skojas runt bordet.

– Vi har gjort det här sedan 2012.

Två av dem som brukar komma på nyårsdagsfika är Lars Sigvardsson och hans fru Ulla. De är de första på plats i kyrkoherdens tjänstebostad.

– Det här har hållt på länge, prästen före hade också, säger Lars Sigvardsson som tycker att det är en trevlig tillställning det här.

Efter hand kommer fler och fler fikasugna gäster, och det blir snart fullt runt bordet. Det diskuteras både nytt och gammalt – allt från var någons barn bor nu till läget i Kongo-Kinshasa.

– Det är trevligt att få träffa lite församlingsbor såhär på årets första dag, säger Hélen Svensson.

Mer läsning

Annons