Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnades i en bur på rastplats

Under sommaren väljer allt fler att överge sina katter för att prioritera semesterresan. När katterna inte längre har något hem får de vara hos Gertic Gunnarsson tills en ny ägare hittats.

Annons
Hoppas få nya ägare. Gertic Gunnarsson håller om de övergivna katterna, som hon har valt att kalla Maritz och Marzell.

Gertic Gunnarsson har under de sex åren hon drivit Kattakuten i Skyllberg tagit emot över 500 övergivna katter. Hon kan tydligt se att problemet ökar i och med att sommaren är här.

– Under den här perioden av året får jag in som flest katter hit. Man blir uppriktigt sagt förbannad på dem som bara dumpar ett djur på det här sättet, säger hon.

Lämnade på rastplats

I dag har Gertic Gunnarsson fått in två nya katter till sitt hem i Skyllberg.

– De här stackarna hittades av en person som skulle rasta sin hund på Villingsbergs rastplats under natten. Någon hade stängt in katterna i en transportbur och ställt den i en buske. Det var bara tur att hunden kände lukten av katterna och upptäckte dem, säger hon.

Fler på sommaren

Och Gertic Gunnarsson menar att det är många som väljer att bli av med sina husdjur på det här sättet.

– Jag har fått ta emot väldigt många katter under tiden jag har sysslat med det här. Antalet katter jag får in ökar under sommaren, då folk väljer att åka iväg på semester. De hoppas väl på att någon ska hitta katterna och ta hand om dem. Sen köper de troligtvis ny katt när det blir höst igen. Jag förstår mig inte på dessa människor, säger hon.

Anledningen tror hon är att alla katthem är fulla, och att ägarna helt enkelt inte vet var de ska göra av sina djur när de åker iväg på semester.

Nu hoppas Gertic Gunnarsson att någon vill ta emot katterna som precis blivit inlämnade till Kattakuten.

– Det är två väldigt lugna innekatter som väldigt gärna vill ha ett nytt hem, säger hon.

Mer läsning

Annons