Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions vill ha ett ”ringa stöd” med marknaderna

Lions Askersund har vänt sig till kommunen med en försiktig önskan om stöd i samband med vår- och höstmarknaderna. Kostnaderna äter upp behållningen som föreningen vill ge till välgörenhet.

Annons
tufft för lions. När Askersunds kommun ordnade marknader själv gick de back kraftigt. Även Lions har fått erfara att arrangemanget drar med sig dryga kostnader. Arkivfoto: Göran Kempe

 År 2012 fick lokala Lions förtroendet att på prov ta över ansvaret och organisera vårens och höstens marknader i Askersund.

– Det utföll till belåtenhet. Kultur- och fritidsnämnden beslutade att vi skulle få fortsätta som arrangörer och det tecknades ett femårskontrakt för åren 2013-2018, säger Göran Lundén, marknadsansvarig i Lions.

Intäkterna från marknaden går till Lions, men föreningen får också stå för alla utgifter. Trots att medlemmarna jobbar helt ideellt går den ekvationen inte ihop.

– Kommunen utför ju vissa jobb åt oss som vi inte kan göra själva. Vi har fått fakturor på cirka 40 000 kronor per år, säger Lundén.

Lions jobbar inte för egen vinning. Alla pengar de samlar ihop går oavkortat till andra, såväl till fattiga i andra länder som till behövande hemma i Askersund.

– Vi gör allt för att hålla nere kostnaderna på marknaderna, men på det här viset försvinner det mesta av intäkterna.

Nu hoppas Lions på ”ett ringa stöd”, som det står i ansökan. De ber kommunen att åtminstone inte debitera föreningen för det arbete inför marknaderna som kommunens personal utför på ordinarie arbetstid.

NA lyckades inte nå någon ansvarig hos kommunen på söndagen för en kommentar. Sannolikt kommer dock ärendet att hanteras av kultur- och fritidsnämnden under hösten.

Mer läsning

Annons