Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nyfikna på den egna familjen

I går inträffade den årliga Släktforskningens dag runt om i Sverige. I Askersunds bibliotek var det därför full aktivitet med många nyfikna besökare som ville veta mer om sig själva och sin bakgrund.

Annons
Ingvar Sandström (till vänster) hjälper Göran Roberts med släktforskning.

Med släktträdet framför sig på bordet och en dator som främsta hjälpmedel var Göran Roberts, 67, från Hargebaden en av besökarna som valde att ägna gårdagen åt släktforskning. Tillsammans med erfarne Ingvar Sandström, ordförande i Askersunds släktforskarklubb, försökte Göran att pussla ihop sitt släktträd och på så sätt få en klarare bild av vilka hans förfäder var.

– Just nu letar jag efter min farfars far. Han står fortfarande som okänd i mitt släktträd, säger Göran när NA slår sig ner vid bordet.

Göran berättar även att han är född i Örebro men att han har rötter nere i Skåne. Under samtalet kommer hans relativt ovanliga efternamn Roberts upp till diskussion, och Ingvar Sandström frågar Göran om han vet var det namnet kommer ifrån.

– Det vet jag faktiskt inte. Titta, helt plötsligt så dyker det bara upp här, säger Göran och pekar längst upp på sitt släktträd.

I totalt tre timmar pågick släktforskningen, och förhoppningsvis lyckades Göran och de övriga besökarna att fylla sina släktträd med många nya namn.

Mer läsning

Annons