Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Min dotter höll på att bli påkörd"

Något måste göras med trafiksäkerheten vid förskolan Snörmakaren, menar föräldern Jenny Hedlund. Och kommunen håller med.
– Ingen förälder ska behöva vara orolig för sina barn, säger Lasse Lundberg, trafik och transporthandläggare på Askerunds kommun.

Annons
Jenny Hedlund vill att någonting görs åt trafiksituationen vid förskolan Snörmakaren i Askersund.

Jenny Hedlund har lämnat sin dotter på förskolan Snörmakaren, placerad på Trafvenfelts väg, under cirka fyra år.På senare tid har det blivit en säkerhetsrisk, både för henne själv och för dottern.

– Det började med att de byggde ut den här plätten. Då blev det fullt här. Det var faktiskt bättre när det var mindre, innan de byggde om. Då fick folk plats, säger Jenny.

Den nuvarande situationen har medfört i att hon ofta fått stanna en bit bort från förskolan och gå en bit.

– Ibland har jag fått ställa mig vid andra vägen, om man säger så. Och ibland har jag ställt mig där matbussen ska stå, och där får man egentligen inte parkera.

Förra veckan fick Jenny nog efter en incident.

– Min dotter höll på att bli påkörd och då blev jag jättearg. Därför reagerar jag nu.

Och Lasse Lundberg,  trafik och transporthandläggare på Askerunds kommun håller med Jenny om att situationen på Trafvenfelts väg är ohållbar.

– Ja, just nu är det en säkerhetsrisk, både för unga som gamla. Vi har pratat o mdet här och ska få till ett möte i januari för att se över det hela. Det kommer ju påverkas än mer med den nya skolan som man ska bygga nere vid Stadsparken, säger Lasse Lundberg.

Förhoppningen är alltså att en lösning ska kunna genomföras?– Absolut. Ingen förälder ska behöva vara orolig för sina barn.

Läs mer i onsdagens papperstidning!

Mer läsning

Annons