Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan fem miljoner till kompetensutveckling

Socialförvaltningen inom Askersunds kommun får närmare fem miljoner kronor i EU-stöd. Pengarna ska användas till hälsoinriktade utbildningar.

Annons

Projektet Lärande för minskad ohälsa i Askersunds kommun är ett av 33 projekt som tilldelats pengar från Strukturfondspartnerskapet i Östra Mellansverige. Bidraget på nära fem miljoner kronor ska gå till kompetensutveckling som ska göra ledning och medarbetare medvetna om hälsofrämjande insatser. Målet med utbildningarna är att minska ohälsa och sjukskrivningar.

350 medarbetare berörs

Projektet berör 350 medarbetare på 18 olika arbetsplatser inom Askersunds kommun. Socialchef Inger Adolfsson är mycket glad över att ansökan beviljats.

”Rätt i tiden”– Vi har sedan i våras planerat för utbildningsinsatser för vår personal inom detta område. Nu kan vi genomföra dem på ett mycket omfattande och ambitiöst sätt, säger hon.

– Projektet ligger även helt rätt i tiden för oss, då vi under 2011 genomför en förändring av ledningsorganisationen så att personalen kommer att ha sin enhetschef närmare sin arbetsplats i vardagen.

Utbildningarna kommer att genomföras under nästa år. Projektet ska slutredovisas 2012.

Mer läsning

Annons