Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturlig fototävling

Sydnärkes miljöförvaltning utlyser en naturfototävling. Fina priser utlovas till de som knäpper de finaste bilderna med naturtema från Askersund, Laxå och Lekebergs kommuner.

Annons

Askersund och Laxå är i full färd med att ta fram nya naturvårdsprogram. Kommunekolog Carolina Hillerdal-Ljungqvist på Sydnärkes miljöförvaltning har jobbat med att ta fram dokumenten parallellt, och inom kort ska de godkännas av politikerna i kommunstyrelserna. Förhoppningen är att de ska bli antagna i fullmäktige innan sommaren.

I naturvårdsprogrammen, och i Lekebergs naturvårdsplan, ingår att öka kunskapen och intresset hos kommuninvånarna för att vistas i naturen. För att uppmuntra folk att verkligen ge sig ut i skog och mark bjuder miljöförvaltningen in till en naturfototävling under sommaren.

– Vi vill uppmärksamma den vackra natur som finns i de tre kommunerna. Det hänger också lite ihop med Klimatpiloterna som marknadsförde ”hemester”, det finns mycket fint att se här omkring, säger Carolina Hillerdal-Ljungqvist.

Tävlingen är öppen för alla. Fina priser utlovas till vinnarna, och en särskild klass har skapats för ungdomsgruppen.

– Ungdomarna är en definitivt en viktig målgrupp för naturvårdsarbetet, så därför satsar vi lite extra på dem, säger Harry Lundin, miljöchef.

Bilderna, som naturligtvis ska vara tagna i någon av de tre kommunerna, skickas in i digitalt format till mejladressen [email protected], senast den 31 augusti.

Miljöförvaltningen gör sedan ett grovt urval och skickar de bilder som man tycker är bäst till utomstående fotoklubbar, som får utse vinnarna.

– Vi har också sett att vi har ett behov av att ha naturbilder som vi kan använda vid olika tillfällen. Genom att delta i fototävlingen medger man att bilden får användas på hemsidan. Om vi vill använda den i en trycksak kommer vi att göra en överenskommelse med fotografen, och betala en ersättning, förklarar Carolina Hillerdal-Ljungqvist.

Bilderna kommer att ställas ut under hösten på de tre biblioteken.

Mer läsning

Annons