Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det lättare att hitta fina fiskevatten

Nu är den här, den nya fiskebroschyren för Askersund med omnejd. Med praktiska tips och kartor ska det bli lättare att hitta fiskemöjligheter för både nybörjare och storfiskare.

Annons
Fiskelycka. Nu finns en ny guide för fisket i Askersund och Tiveden.

Askersund/Tiveden. – Vi har sett att det finns ett stort intresse och det känns skönt att det äntligen finns ett sammanställt material att sticka i handen på dem som frågar. Vad jag vet har det inte funnits förut, säger Malin Wistrand, turiststrateg i Askersund.

Broschyren innehåller bland annat en karta över olika fiskeplatser, en tabell över vilka arter som kan fiskas i de sjöarna, och tips på var man kan köpa utrustning och fiskekort. – Det har varit ett stort arbete att ta fram materialet, eftersom varje fiskevårdsförening har sina regler, förklarar Malin.

Fiskefoldern är tvåspråkig, svenska och engelska, och har tryckts i 2 000 exemplar.

– Det är ett första test, så det är möjligt att det behövs ett omtryck om det blir stor efterfrågan. Vi ska också göra en utvärdering längre fram när vi sett hur den tas emot, säger Wistrand, som berättar att foldern blir ett givet inslag på helgens Vildmarksmässa i Stockholm.

– Det har nyligen visats en film på tv om fiske i Vättern, och efteråt har vi fått många förfrågningar. Så vi kommer fokusera på fiske på mässan. Med foldern har vi ett bra material att utgå från.

Mer läsning

Annons