Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu åtalas 36-åringenför skotten i Zinkgruvan

Den 36-åring som misstänks för skotten mot Luis Vasconcelos i Zinkgruvan har åtalats för mordförsök.

Annons

Bland åklagarens bevisning finns en pistol som ska ha använts vid mordförsöket. Pistolen hittades i 36-åringens förråd.

Det började med att 36-åringen häktades i våras misstänkt för ett mord i Rotebro i februari. Under utredningens gång fann polisen kopplingar till ytterligare ett mord i Skärholmen i mars 2008 - samt till skotten mot Luis Vasconcelos i Zinkgruvan den 4 december 2008.

Vasconcelos sköts med tre skott i magen och benen utanför sitt hem i Zinkgruvan.

Luis Vasconcelos har hela tiden sagt att han inte har en aning om varför han blev skjuten. Luis tror att gärningsmannen tog fel på person.

Nu åtalas 36-åringen för mordförsöket, de två morden och en rad andra grova brott.

I stämningsansökan står det att en Glockpistol hittades i 36-åringens förråd. Den pistolen ska ha använts vid mordförsöket i Zinkgruvan och vid mordet i Skärholmen.

De hylsor som hittades i Zinkgruvan har med visshet avlossats från pistolen. Det visar enligt åtalet en undersökning som är gjord av Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. 36-åringens fingeravtryck ska också finnas på ett papper på undersidan av pistolen.

Mannen nekar till både mordförsöket och morden.

Direkt efter skotten opererades Luis för sina livshotande skador. I en intervju med NA i våras berättade Luis att kroppen aldrig kommer att bli helt återställd och att han hade ständig värk. Han bor numera i Stockholmstrakten.

Mer läsning

Annons