Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Lärarförbundet fått svar

Tredje gången gillt. Efter tre utsända brev har Marianne Wright, avgående ordförande för Lärarförbundet i Askersund, nu fått svar från politikerna angående besparingarna inom Askersunds skolor.

Annons

 – Det känns som om de ska börja tänka till lite bättre nu, säger Marianne Wright.

Ett svar lämnades av V efter gemensamma överläggningar med  S och MP, och ett annat svar lämnades av allianspartierna.

En sak som blivit tydligare nu är det faktum att politikerna lägger sina budgetar årsvis, medan de som arbetar inom skolan räknar på sin ekonomi läsårsvis. Det har gett lite olika bild av de faktiska omständigheterna. Även politikerna ska nu börja titta på hur besparingarna skulle slå ut räknat på läsår.

– Vi har inte fått några löften och inte haft någon muntlig kontakt. Men i ett nytt brev som jag sänt ut till Lärarförbundets medlemmar skriver jag att det känns som om politikerna börjar ta vår oro på allvar nu.

Lärarförbundets årsmöte i tisdags förra veckan blev välbesökt och många lärare frågade sig hur det ska gå ihop sig framöver.

– Efter det som varit känns det nu bra att åtminstone fått svar på breven. Jag kan hålla med Solveig Samuelsson ( nämndordförande i barn- och utbildningsnämnden) att vi haft en dialog hela tiden och att hon är medveten om situationen. Men både vi i styrelsen och hela lärarkåren ville också ha ett skriftligt svar.

Åsa Eriksson

Mer läsning

Annons