Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olshammars framtid i fokus

Ortsborna måste jobba tillsammans om de vill att Olshammar ska utvecklas, och inte avvecklas. Det var en slutsats som drogs på måndagskvällen när Utvecklingsgruppen för Olshammar hade kallat till möte för att diskutera Olshammars framtid.

Annons
Olshammar ska leva, tycker både Hans Pettersson och kommunalrådet Per Eriksson (S). På måndagskvällen presenterades ett flertal idéer om hur.BILD: JESSICA UHLIN

Olshammar som ligger i utkanten av kommunen har blivit lite styvmoderligt behandlat av beslutsfattarna i Askersund. Ytterligare en droppe blev det när Askersundsbostäders rivningsplaner för hyreshusen på Parkvägen presenterades, anser ortsbor. Samtidigt har Utvecklingsgruppen för Olshammar suttit i en studiecirkel och spånat fram mer eller mindre vilda idéer för utveckling, som ska lämnas över till kommunens översiktsplanearbete. Det var bakgrunden till att de bjudit in till ett möte i gamla skolan på måndagskvällen. Alla Olshammarsbor var inbjudna och ett 60-tal var där, liksom två kommunalråd och företrädare för Askersundsbostäder.

Elisabeth Lennartsson gick igenom ett antal förslag från utvecklingsgruppen. Bland annat pratades det om behovet av en servicebutik, som kanske kunde samordnas med en filial till Turistbyrån på somrarna.

– Turismen är viktig, och vi ser oss lite som inkörsporten till Tiveden här, sa hon.

Det har också kommit upp förslag om camping, vandrarhem och sjönära tomter till försäljning.

Det fanns en hel del idéer om hur husen på Parkvägen skulle kunna användas. Anders Gustafsson, vd för Askersundsbostäder, fick stå till svars för beslutet att riva dem. Han förklarade att vakansgraden är för hög för att man ska kunna ha kvar ett eller flera av husen.

Läs mer i onsdagens Nerikes Allehanda.

Annons