Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker provåt pensionärernas matlådor

Nu har två av de styrande i kommunen fullgjort pensionärernas uppmaning att proväta nedkyld mat. Båda politikerna ger idel lovord över maten.

Annons
Mat på fat. Både Per Eriksson och Siv Ahlstrand sätter höga betyg på maten som kommunen levererar i portionsförpackningar.

Testpatrullen bestod av kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson och socialnämndens dito Siv Ahlstrand. Under den senaste veckan har de, på sina lunchtallrikar, hällt upp mat från de portionsförpackningar som kommunen levererar.

Maten lagas i köket på Norra Bergens äldreboende och förpackas sedan som nedkyld mat. De levereras sedan ut till boenden, hemtjänsten och andra som behöver sin kost hemkörd.

I varje leverans anländer mat för de tre kommande dagarna.

Per Eriksson och Siv Ahlstrand antog alltså utmaningen som framfördes vid en paneldebatt före valet. I dag äter de den sista provmåltiden, men redan i går var de klara med sina omdömen gällande maten.

– Jag tycker maten varit vällagad, mättande och god. Jag har dock använt lite extra kryddor på en del rätter, säger Siv.

Större portioner

Per Eriksson är så att säga ”stor i maten” och hade nog önskat sig aningen större portioner:

– Men de är säkert lagom för den målgrupp de är avsedda för. Jag var lite orolig över att broccolisoppan inte skulle vara mättande, men den var jättegod.

– Den var mustig och kraftig, flikar Siv in.

Även Pers slutsummering är idel full av rosor:

– Alla måltider har varit över förväntan, och dagens (läs gårdagens) kyckling med ris toppar nog. Varierad kost med bra smak helt enkelt, säger han.

Viktig betydelse

De båda har inte nåtts av många klagomål gällande den nedkylda maten. En del synpunkter, på hur man ska värma maten och förpackningarnas utseende, har dock funnits.

– Maten smakar mycket bättre om man häller upp den på en tallrik innan man värmer den. Måltidens betydelse är viktig, menar Siv Ahlstrand.

Mer läsning

Annons