Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Programmet för nya medlemmar utformas

I onsdags hade PRO ett möte specifikt för nya medlemmar. En viktig del var att få fram ett varierat program i föreningen som ska passa även nyblivna pensionärer.

Annons
Funderar. I onsdags fortsatte PRO Åsbros arbete med att ta fram ett program med aktiviteter som passar såväl de nyblivna pensionärerna som de lite äldre. 13 nya medlemmar deltog i mötet. Foto: Veronica Svensson

För ett år sedan inledde Åsbro PRO ett arbete för att locka fler nyblivna, yngre pensionärer till föreningen, något som är en utmaning för många PRO-föreningar. Tillsammans med gäster från andra föreningar och från distriktet togs idéer fram på nya aktiviteter.

– En av idéerna var ”Herrarna bjuder på middag”. Det blev succé. Även kaféträffar och pubkvällar har lockat många, berättar Kjell Ström från styrelsen.

Föreningens medlemsantal har ökat men man vill nå ännu fler. I onsdags genomfördes ett möte för medlemmar som tillkommit under 2013, 2014 och 2015, där arbetet med ett varierat och lockande program fortsatte.

– Jag har varit med här i tio år, och på den tiden har det aldrig varit ett möte just för nya medlemmar, sa Annhild Blomkvist, ordförande i styrelsen när hon hälsade välkomna och berättade om PRO:s värderingar.

Snart började grupparbetet där mängder av idéer skrevs ner på gula lappar.

– Jag gick med här i höstas. Jag är naturintresserad så jag ska gå med i den naturcirkel som finns och skulle gärna vilja besöka några naturreservat häromkring, berättar Birgitta Jonsson, och skriver upp det som förslag.

Energipåfyllning. Mötesdeltagarna fick fylla på energi i form av smörgåstårta, kaffe och kaka. Annhild Blomkvist serverade.

Mer läsning

Annons