Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roffe hjälper seniorsurfarna

Det var ingen kö på seniorsurfarnas egen dag i går. Mest berodde det nog på att biblioteket erbjuder surftillfällen under hela året.

Annons
Surfa med Roffe. Rolf Arvidsson ställer gärna upp och hjälper seniorerna när datakunskaperna tryter.

Det senaste året har Rolf Arvidsson från Sänna vid flera tillfällen funnits på biblioteket och hjälpt seniorsurfare rätt i datadjungeln. Allt startade i november förra året, och efter det fanns efterfrågan att få lära sig mer om dataanvändning.

Parollen är ”äldre lär äldre” och Rolf är själv pensionär, och därför känns det lättare för seniorerna att ta hjälp av honom.

– Vi upptäckte att surfa med Roffe gick att köra vilken dag som helst. Därför har vi erbjudit flera träffar under våren och hösten, förklarar bibliotekschefen Annika Restadh.

Vad vill då seniorerna ha hjälp med?

– Många kommer för att se vad man kan göra med en dator, och därefter bestämmer de sig för om de ska köpa en, berättar Rolf.

De som redan har en dator då?

– Då handlar det mycket om att kunna betala räkningarna, läsa nyheter, släktforska eller förkovra sig inom nån hobby.

Eftersom Rolf nyligen haft en surfarträff så var det ingen kö av seniorer i går. Men Stig Pettersson 83 år dök upp och hade problem med sin dator.

– Jag kan ta emot e-post, men inte skicka, sade han.

– Jag ska komma hem till dig, det tror jag att jag kan fixa, svarade Rolf som troligen dyker upp på biblioteket till ännu en surfarträff innan året är till ända.

Mer läsning

Annons