Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så många sägs upp i Askersunds kommun

13 personer sägs upp inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetsområde och två avgår med avtalspension. Det är vad man hittills förhandlat fram efter kommunens varsel på 61 tjänster.

Annons

Varslet kom i slutet av förra året, på grund av kommunens dåliga ekonomi. Förhandlingar har sedan dess pågått med berörda fackförbund, och nu har de första uppsägningarna genomförts, enligt ett pressmeddelande från Askersunds kommun.

13 personer sägs upp inom barn- och utbildningsförvaltningen. Dessa jobbar som dagbarnvårdare, barnskötare och resurspersoner. Två personer avgår dessutom med avtalspension.

Tidigare har en tjänst inom administrationen avslutats. Det innebär att det nu återstår 45 uppsägningar. Av dessa finns 30 inom socialförvaltningen, 14 på tekniska förvaltningen, och en inom kommunledningsförvaltningen. Turordningslistor är ännu inte upprättade för dessa verksamheter.

Kommunen kommer att sträva efter att hitta pensionslösningar för så många som möjligt, och därmed minska antalet uppsägningar i motsvarande grad.

Läs mer om vad beskedet innebär för verksamheterna i morgondagens Nerikes Allehanda.

Berörs du av uppsägningarna?

Blir du uppsagt eller berörs av neddragningarna av personal på annat sätt? Kontakta redaktionen i Askersund, reporter Jessica Henulin på mejl [email protected] eller telefon 019-155402.

Mer läsning

Annons