Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista bingon för Birgit

I 20 år har Birgit Müntzing varit bingoutropare på Linden. Men nu har hon tillsammans med vapendragaren Mary Persson tackat för sig.

Annons
Slutropat. Damerna som sköter bingon på Linden har dragit sitt sista nummer. Men Mary Persson och Birgit Müntzing hoppas att bingotraditionen ska fortsätta på seniorboendet.BILD: Jessica Uhlin

Seniorboendet Lindens aktivitetssal är välfylld denna eftermiddag. Det är sista bingon för säsongen, och samtidigt är det sista samarbetet mellan två legender.

De senaste 20 åren har 85-åringen Birgit Müntzing spridit glädje genom sin roll som bingoutropare på Linden. Den senare hälften av den tiden har hennes kompis Mary Persson varit lika starkt engagerad. Det är med blandade känslor damerna nu stiger åt sidan.

Vad ska ni nu göra på onsdagar?

– Jag ska ta det lugnt. Men Birgit är pigg, så hon kommer säkert att vara ute i skogen och hugga ved, säger Mary med ett skratt.

Vad kommer ni att sakna mest?

– Helt klart den uppskattning vi fått av alla som varit här och spelat. Vi har haft roligt tillsammans och det betyder mycket, säger Mary Persson.

Vad som kommer hända med bingo på Linden efter sommaren vet de inte. Förhoppningen är att någon yngre kan ta över och hålla traditionen vid liv.

När Birgit drar nummer 40, följs det av en glad spelares ”bingo!”

Mary kontrollerar brickan och det stämmer. Det blev sista numret i Birgits karriär som utropare.

Kommer det här talet betyda något speciellt för dig?

– Det vet jag inte. Men det passar bra, med tanke på att jag var postmästare här i Askersund under 40 år, säger Birgit.

Mer läsning

Annons