Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarboende sägs upp från Edö?

Kommunen har varslat om uppsägning av avtalet för tre sommarboende på Edö. Två arrendatorer har fått höjd avgift. Det är nödvändigt för att bostadsbyggnationen ska kunna gå vidare, anser kommunens tekniske chef, Kjell Hedenström.

Annons

Ingrid Larsson är en av de arrendatorer som varslats om uppsägning, vilket innebär att familjen kanske måste lämna fritidshuset efter nästa årsskifte. Hon kämpar för att det inte ska bli så.

– Jag älskar det här stället och att vara där på sommaren. Det är jättesvårt att hitta något som ligger lika fint till ett överkomligt pris, säger hon.

Ingrid Larsson och hennes familj har, trots att platsen ligger så avsides att man inte kan ta sig dit med bil, lagt ner mycket jobb på att rusta upp fritidshuset.

– Vad vi aldrig har förstått är varför vi måste bort, säger hon.

Informationsmöte

Kommunen har kallat till ett informationsmöte med alla arrendatorer på Edö den första december för att besvara frågor och informera om bostadsbyggnationen på Edö. Kjell Hedenström svarar på varför man vill säga upp vissa arrendatorer:

– Det finns flera anledningar. Dels rent byggtekniskt, att husen exempelvis ligger där vi ska dra vägar. Det har också att göra med att vi ska värna det rörliga friluftslivet. Fritidshusen ligger precis vid strandkanten, och vi vill göra den öppen för vem som helst att använda. Förut har det inte varit så mycket folk i området, men nu kommer det kanske att flytta in väldigt många och då vill vi göra det tillgängligt.

Sliten karaktär

Fritidshusen, varav många har en sliten karaktär, passar heller inte in i det nybyggda området.

Har du inte förståelse för att arrendatorerna, som varit där länge, inte vill lämna sina fritidshus?

– Jo, den känslomässiga kopplingen är en av aspekterna vi måste beakta. Det är kanske därför det tagit så lång tid. Men samtidigt, när man arrenderar med sådana här osäkra villkor, så får man vara beredd på att saker kan hända, säger Kjell Hedenström.

Mer läsning

Annons