Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillfälligt avbrott i Väntjänsten

Väntjänsten kan inte sitta på jouren under ombyggnationen på Linden. Men för att inte lämna de äldre i sticket kopplar de över numret till sina privata mobiltelefoner.

Annons

Dagcentralen på Linden är en byggarbetsplats. Väntjänstens jourpersonal kan inte sitta där under de månader som lokalerna byggs om till kontor åt miljöförvaltningen.

– Men vi kopplar om till våra mobiltelefoner. Vi vill inte överge våra kunder, de behöver vår kontakt, säger Sonja Cederlöf, ordförande för Väntjänsten.

För att exempelvis byta batterier på en hörapparat, får man i stället ringa och bestämma en tid. När ombyggnationen är klar har Väntjänsten lovats en disk i ”jungfruburen” i matsalen, där de kommer att kunna ta emot som vanligt.

Sonja Cederlöf är kritisk mot hur kommunen hanterat frågan, och att man inte i god tid har informerat de gamla om att dagcentralen kommer att försvinna och i stället bli en mindre matsal.

– Det är inte Väntjänsten det är synd om, det är de gamla. De blir överkörda. De är oroliga och frågar oss varje dag hur det kommer att bli, säger Sonja Cederlöf.

Siv Ahlstrand (S), socialnämndens ordförande, tycker att kommunen har informerat så gott man kunnat. Problemet är att allt har bestämts så fort.

– Men vi inom socialnämnden har inget ansvar för byggnationen, vi är bara hyresgäster. Vi hade ansvar förut, när det var ett särskilt boende, men nu är det ett seniorboende, där de gamla hyr sina egna lägenheter, förklarar Siv Ahlstrand.

Socialnämnden har hyrt utrymme för dagcentralen, men tycker att man inte har råd att ha den kvar.

– Vi vill hellre lägga pengarna på personal än dyra lokaler, säger Siv Ahlstrand.

Mer läsning

Annons