Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsam bil- och mc-träff

Bil- och mc-träffen Car and Bike Meet blev precis en sådan folkfest som den är värd att bli. Regnet blåste bort, solen sken, folket trivdes och det slogs rekord.

Annons
Bubbla utan bubbla. Bibbi Johansson kom med maken Lasse på en VW-Trike Fecht med volkswagenmotor.

Efter fredagsnattens 48 millimeter regn i Hammar, och en gråmulen morgon, var det väl ingen som trodde att den 22:a träffen skulle bli torr. Men tänka sig, solen tittade fram och det låg en tropisk hetta över stan.

Så egentligen blev arrangemanget sig likt i stor utsträckning. Många utställare, även om folket i arrangerande Midnight Cruisers fick stänga av några plättar grönyta. Det var helt enkelt för blött och geggigt för att låta fordonen stå där.

Men även om det innebar ett bortfall av fordon så räckte det till ändå. Det tar sin lilla rundliga tid att vandra runt och skåda alla blänkande ”skönheter”.

Ingen vanlig mc

En av dessa, ett mer udda inslag, fanns bland motorcyklarna. Det var Vintrosamakarna Bibbi och Lars Johanssons motorcykel VW-Trike Fecht MF1. Den köpte de fabriksbyggd från Tyskland och mc:n drivs av en VW 1200 motor.

– Den är inte som en vanlig mc. Man sitter som en kung där bak när gubben kör, förklarade Bibbi som tillsammans med Lars är medlemmar i föreningen Trike Drivers.

Tidsenlig frisyr

Men det finns även så mycket mer än glänsande bilar och motorcyklar att ta del av under träffen. Mängder av tillbehör och produkter med klart 50-tals stuk. En annan nyhet stod frissan Elin Nylin för. Hon fixade nämligen, på plats, 50-tals frillor för både män och kvinnor.

– Jag har aldrig haft en sådan frisyr förut. Min sambo har en 50-tals bil så nu var det dags att prova, menade Anna Kilsberger när hennes blonda hår fick en ny look.

Om det nu inte på grund av fredagsnattens nyckfulla väder blev utställarrekord så slogs det ändå rekord. Och detta i den spektakulära grenen där lowridersbilar hoppar högt med framvagnen. Och där hoppade Mats Sandbergs Mazda pickup hela 1,90 meter, vilket är ett klart rekord i Askersund.

– Det går nog att göra två meter, trodde Mats som bor i Jönköping och är med USO Car Club Sweden.

Således bjuder Car and Bike Meet alltid på någon form av rekord. Kanske även publikmässigt i ett somrigt Stadsparken.

Mer läsning

Annons