Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa tag på idrottsdag

Högstadieeleven Linnéa Larsson fick sig ett ofrivilligt bad i går utanför Hagabadet. Bland alla idrotter som eleverna fick prova på ingick nämligen segling.

Annons
Tuff närkamp. Det var krafttag när tjejer och killar prövade amerikansk fotboll som leddes av spelare från Black Knights i Örebro.

Amerikansk fotboll, bågskytte, orientering, fotboll, innebandy, tennis, modellflyg, folkrace, kubbspel och luftgevärsskytte var en del av alla idrottsgrenar som olika föreningar visade upp, och som eleverna fick testa.

Arrangemanget var ett samarbete mellan kommunens skolor och Örebro läns idrottsförbund. Samtidigt som det var ett värdefullt tillfälle för föreningarna att presentera sin verksamhet.

Friskvård

– Allt går förstås ut på att få ungdomarna att röra sig mer som ett inslag i vår friskvård. En del har dessutom inte hittat sin grej än, och då finns det chans att prova sig fram, förklarade Ann-Christin Ohlsson på fritidsförvaltningen.

Och intresset var stort att hinna med så mycket som möjligt. Inte minst vid Hagabadet där Seglarklubben Sjöfararna från Stora Forsa erbjöd segling.

– Det är fantastiskt att få komma hit för att visa yngre segling. Vi kanske till och med kan få någon ny medlem, hoppades före-ningens ordförande Mats Pettersson.

Det blåste rätt friskt, men eleverna tvekade inte. Killarna visade sig vara lite fega, men desto fler tjejer provade på.

– Det var kul men jätte-

svårt, tyckte Minna Nyström.

– Det var en energikick och jätteroligt, flikade Rebecca Hiviharju in.

Men lite dramatik blev det också. Första kapsejsningen för dagen svarade Linnéa Larsson för.

– Jag styrde väl åt fel håll kanske, och då slog det runt. Jag blev aldrig rädd, men vattnet var kallt, intygade en dyblöt Linnéa väl uppe på land.

I går var det årskurserna 6–9 som testade spännande idrotter. I dag är det mellanstadiets tur.

Mer läsning

Annons