Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga blues-toner i Lerbäck

I går var det dags för bluesfestival på den nya musikarenan i Lerbäck, med fortsättningen under söndagen.

Annons
IMPONERADE. Marika Bok och Thomas Segeby var imponerade av hela arrangemanget vid bluesfestivalen.

Under lördagskvällen svävade det gungande bluesrytmer över både skog och sjö vid Perolofgården. Det var nämligen premiär för Lerbäcks nya musikscen där det bjöds på bluesfestival.

– Vi har sålt 60 biljetter hittills i kväll. Det är klart att det kunde ju ha kommit flera men så här första gången så får vi väl vara nöjda, sa René Rijns som driver Hotel Perolofgården tillsammans med hustrun Noortje.

Paret Rijns kommer från Nederländerna och vad passar då inte bättre än att ta hit holländska bluesband. Även om publiken inte fyllde arenan denna kväll blev de som var där bjudna på två namnkunniga band, The Blue Spirit Band och Bas Paardekooper The Blew Crue.

Bland publiken satt Marika Bok och Thomas Segeby och diggade. På frågan om vad de tyckte om den nya musikscenen brast Marika ut i idel lovord:

– Det är verkligen fantastiskt att någon anordnar sånt här. Själva platsen är ju helt underbar, sa hon entusiastiskt.

I dag, söndag, blir det först musikunderhållning för de allra minsta klockan 14. Därefter spelar Erik Harrström Jazz Blues Projekt, Bas Paardekooper och The Blue Spirit Band avslutar sedan festivalen på Amphiteatern arena.

Mer läsning

Annons