Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung stipendiat på Höstglöd

22-åriga Frida Altskog fick stipendiet för unga vuxna när Norra Vätterns Bild- och Formkonstnärer hade vernissage på Höstglöd.

Annons
Frida Altskog får konstipendiet för unga vuxna av Jeanette Wallgren, Norra Vätterns Bild- och formkonstnärer.

– Roligt. Nu ska jag fortsätta att skapa och tänker göra en egen utställning, säger Frida Altskog.

Hon vill göra egna projekt samtidigt med att söka jobb inom industridesign. Frida Altskog kommer från Askersund men bor numera i Örebro med sin sambo. Nubb och tidningspapper anser hon vara användbara.

– Jag gillar att klippa ut små rutor och spika fast. Låter det bara flöda.

Bidraget till Höstglöd består av detta flöde och heter ””Stipendiat”.

Design och konsthantverkI motiveringen till stipendiet står det att Frida har varit intresserad av färg och form länge och skapar på många olika sätt. Hon tycker om att använda olika tekniker och hennes arbeten uttrycker ett fint samspel mellan design och konsthantverk. ”Uppbyggnaden av verken är systematiska och ger uttryck för en grafisk känsla”.

Över/ undergångAskersunds konsthall var välfylld under lördagen som var första dagen för Höstglöd. Numera en mångårig tradition för Norra Vätterns Bild- och Formkonstnärer vars medlemmar ställer ut. Årets tema är över/ undergång. Höstglöd finns kvar även under de två kommande helgerna.

Landet ligger. Övergången till det urbaniserade samhället- undergången till det agrara samhället? Sverigekarta av Ulla-Carin Grafström.

Mer läsning

Annons