Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädret orsak till strandade bryggor

Vädret har haft del i att bryggorna vid sjön Multen i Rönneshytta ligger på land, som NA rapporterade om i onsdagens tidning.

Annons

I våras genomfördes reparationsarbeten på dammluckor och dammkanten omkring utloppet från sjön Multen, vilket krävde att vattennivån sänktes. Därefter har varmt väder under en längre period gjort att det är låga nivåer även i sjöarna i vattensystemet ovanför Multen. Vatten har dunstat och inget regn har fyllt på.

– Därför kan vi inte tappa mer vatten från dessa sjöar som då skulle torrläggas, förklarar Torsten Henriksson, vattenansvarig på Skyllbergs bruk.

Skyllbergs bruk och kommunen har under torsdagen fört en dialog om läget i Multen. Kommunen kommer att avvakta ytterligare med att lägga i bryggorna.

– Ytterst lite fylls successivt på av oss som det ser ut nu, men problemet blir om det kommer stora mängder regn när bryggorna redan lagts i, säger Henriksson.

– Vi avvaktar lite till. När det är en stabil nivå lägger vi i bryggorna direkt, säger Bo Lindh, kommunens gatu- och parkchef.

Mer läsning

Annons