Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Finstämd julkonsert

Askersundskören Gospel Voice håller på söndag sin julkonsert i, Hallsberg. Anledningen till det är att de på tisdagskvällen julkonserterade på hemmaplan i Landskyrkan tillsammans med Magnus Carlsson.

Annons

Vanligtvis räcker det att trimma in en julkonsert för gospelkören. Men när nu tillfället erbjöds att medverka tillsammans med sångaren Magnus Carlsson, under hans konsert ”Änglarnas tid”, på hemmaplan så blev det istället två konserter.

– Det är alltid kul att få vara med i större produktioner, menade Viktor Kumlin som gått från körsångare till ny körledare.

Och att det är kul att sjunga i kör intygar två purfärska medlemmar om hoppat in under hösten. Både Malin Straubhaar och Matilda Jakobsson älskar att sjunga, och gör det gärna tillsammans med andra.

– Jag fick tips av Kikki Olausson som är min musiklärare att ta kontakt med Gospel Voice, berättar Matilda.

Att de så här i körkarriären även få köra med Magnus Carlsson blev förstås ytterligare en bonus.

– Det är roligt att det kommer kändisar till lilla Askersund. Bra att det händer något, påpekar Matilda.

Magnus har varit Malins idol sedan Barbadostiden:

– Klart det är extra kul att få sjunga med honom, säger hon.

Kören har också två duktiga solister i Kri Karmfalk och Åsa Karlson. Dessa fick också egna nummer under tisdagskonserten, och mer lär det väl bli i Adventskyrkan i Hallsberg på söndag klockan 15.

– Hoppas Askersundarna även kommer dit och lyssnar på oss, säger Viktor Kumlin.

Magnus Carlsson med sitt band och duettpartnern Lotta Nilsson bjöd på ett högst varierat program som föll publiken väl i smaken. En finstämmig konsert som fick lite extra fartkrydda när Gospel Voice gjorde sina nummer. Att sedan Magnus Carlssons extranummer, Ave Maria, gav en härlig värme och julstämning när publiken vandrade ut i vintermörkret, knöt förstås ihop julsäcken till en vacker helhetsupplevelse.

– Ave Maria är den ultimata julsången i mitt hjärta, och kanske likaså över hela jordklotet, förklarade Magnus sitt val av avslutningslåt.

Mer läsning