Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asper räds sin granne

Han har räddat Mjällby många gånger.
Men nu är Mattias Asper rädd – för sin gamla granne.
– Det har blivit tystare i omklädningsrummet efter att ”Tobbe” drog, säger Asper och skrattar.

Mattias Asper, 36, höll nollan i den allsvenska premiären, när Mjällby spelade 0–0 mot AIK. Nu väntar allsvensk hemmapremiär på Strandvallen och ett kärt återseende när Tobias Grahn kommer hem.

– Det ska bli spännande att möta ”Tobbe”, han kommer säkert att göra en kanonmatch mot oss och vara extra laddad, säger Asper.

– Jag kommer i håg när vi mötte Malmö, där Grahn spelat tidigare, och hur laddad han var då.

Hur märks det att Grahn lämnat er?

– Vi satt bredvid varandra i omklädningsrummet. Så det har blivit tystarte nu (skratt). Skämt åt sido. Jag saknar ”Tobbe”. Han är en väldigt bra spelare som ställer krav, både på sig själv och andra. Han är nyttig att ha i en trupp.

Är mediabilden av Grahn som badboy onyanserad?– Han är som han är och har väl fått den lite av att han varit i många olika klubbar. Men det är lite överdrivet också. ”Tobbe” gillar att sticka ut och hjälper till med det själv. Trots att han är en annan människa privat. Allsvenskan behöver profiler och han är en av dem.

Mycket nytt i Mjällby – men poäng direkt borta mot topptippade AIK. Lagets status i år?– AIK är tunga och möta men jag tror bara de hade ett avslut på mål under hela matchen. Så försvarsmässigt funkade det kanonbra.Skönt eftersom vi var lite osäkra var vi stod. Det tar alltid tid att spela ihop lag. Men vi visade att vi har en homogen och bra grupp och det är alltid skönt att börja bra. Då blir det mindre press och man slipper börja grubbla, säger han.

"Vill sänka oss"Anfallsstjärnan Erton Fejzullahu är tillbaka på lån i Mjällby. Nu väntar en hel del dueller med lagets förre affischnamn. Det gillar arvtagaren.

– Tobias är en vinnare och jag älskar vinnarskallar. En mycket bra spelare med bra driv och som är mentalt stark. Han kommer säkert ha massa extraenergi när han kommer tillbaka och vill sänka oss. Vi vet vad han kan, han är ÖSK:s kreatör, men ligger samtidigt för långt ner i banan för att hota vårt mål.

Läs mycket mer inför matchen i lördagens NA, papperstidningen!