Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrit bryter med ÖSK

På måndagen gjorde ÖSK-spelaren Astrit Ajdarevic en kanoninsats mot BP hemma på Behrn arena. NA kan nu avslöja att dagen efter succématchen meddelade 20-åringen att han väljer bryta sitt kontrakt med klubben efter säsongen.

Redan i juli kunde man i NA läsa om klausulen i Ajdarevics 3,5-årskontrakt med ÖSK. En klausul som gav både spelare och klubb rätten att bryta kontraktet efter sex månader. Villkoret var att den part som vill säga upp avtalet skulle informera den andre parten före säsongens slut.

Det är den rätten som Astrit Ajdarevic, enligt NA:s källor, nu vill utnyttja.

I ÖSK säger man sig däremot inte veta någonting om detta.

- Det har jag inte hört någonting om, säger sportchefen Lennart Sjögren som precis som tidigare varken vill bekräfta eller dementera att det finns en specialklausul i den förre Liverpoolspelarens kontrakt.

- Vi uttalar oss inte om innehållet i enskilda spelares avtal.

Inte heller Magnus Sköldmark, ÖSK:s ansvarige spelarförsäljare, vill uttala sig:

- Nej, jag har ingenting att tillägga till det som Lennart sagt.

Kom från England

Men ÖSK har haft liknande avtal med andra spelare som ansetts vara oprövade kort. I Astrit Ajdarevics fall handlade det förvisso om en mycket talangfull spelare. Men han hade inte lyckats fullt ut i England och dessutom dragits med skador. Om Ajdarevic inte skulle komma att uppfylla ÖSK:s förhoppningar så skulle klubben kunna använda sin klausul och därmed begränsa de ekonomiska åtagandena. I praktiken skulle det i så fall bara handla om ett sexmånadersavtal.

Ajdarevic förtegen

Problemet med den här typen av uppgörelser, ur klubbens synvinkel, är bara om det går lite för bra, så att säga. Då hamnar spelaren i ett starkare förhandlingsläge när han kan välja att avsluta kontraktet. Enligt tidigare uppgifter i Aftonbladet tjänar Ajdarevic 28 000 kronor i månaden i ÖSK. En lön som med allsvenska mått mätt inte är särskilt hög för en spelare som gjort fyra mycket viktiga mål i jakten på en Europaplats.

Huvudpersonen själv är förtegen när NA frågar om kontraktssituationen.

- Jag har inga kommentarer. Jag kan inte snacka om sådana saker, säger Ajdarevic.

Intresse från utlandetEnligt NA:s källor ville ÖSK inte utnyttja sin klausul utan i stället låta det ordinarie kontraktet gälla. När Ajdarevic nu bryter det kan han börja förhandla med andra klubbar.

Bland annat har förfrågningar från italienska Cesena rapporterats i andra medier. Men enligt uppgift till NA jobbar nu ÖSK med att försöka lösa situationen och få till ett långsiktigt kontrakt som båda parter ska acceptera.

Astrit Ajdarevic verkar i alla fall nöjd med sin tillvaro i Örebro.

- Jag trivs bra med spelarna, tränarna och alla runt omkring. Med tanke på min bakgrund som spelare så är jag nöjd med min speltid. Sixten och Lasse har hjälpt mig med många bitar och det uppskattar jag, säger han.