Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrit: "Hade vunnit assistligan om de gjort mål ..."

Ett mål och en ny assist mot Åtvidaberg. Nu kan Astrit Ajdarevic bli hela allsvenskans passningskung.

Astrit Ajdarevic har verkligen gjort avtryck sedan återkomsten till ÖSK.  På nio matcher har ÖSK-anfallaren svarat för två mål och nio assist.

- Det kunde ha varit elva assist men vi missar, säger Astrit och tänker i första hand på sumpade jättechanser från Daniel "DG" Gustavsson och Kalle Holmberg på Kopparvallen.

- Jag hade vunnit assistligan om de gjort mål. Men skit samma, vi vann matchen och det är det viktigaste, säger Ajdarevic efter 3-2-segern mot Åtvidaberg.

En omgång återstår och fortfarande finns chansen. Elfsborgs Viktor Claesson toppar den allsvenska assistligan på tio assist, skuggad av Malmös Magnus Wolff Eikrem, Norrköpings Arnór Ingvi Traustason samt Ajdarevic som alla bokförts för nio målgivande passningar.

- Fast Claesson har gjort sina tio assist på nästan 30 matcher. Jag har gjort mina nio på nio matcher, framhåller Astrit.

Du, Pär Ericsson och Martin Broberg har tillsammans gjort 25 poäng (14 mål och elva assist) sedan ni kom till ÖSK. En kommentar?

- Det talar sitt tydliga språk.

Varför har det blivit en sådan succé?

- Ja, jag vet inte. Vi har kämpat hårt, jobbat för varandra. Vi har vetat allvaret, vilken situation vi kom till, och vi har lagt ner jobbet som krävs. Inte bara vi tre utan allihop.

Astrit visade vägen med sitt 1-0-mål efter 18 minuters spel.

- Det var ett fint mål, ett klapp-klapp-mål. Nordin (Gerzic) bröt och han serverade Kalle (Holmberg) som serverade mig och jag hade bara att sätta in den. Med högern också. Det var inte så svårt, säger Astrit.

Astrit slog även frisparken som Erik Moberg nickade in och som gav ÖSK en 3-1-ledning i paus.

Nu återstår bara sista matchen mot AIK på lördag. Sedan är korttidskontraktet med ÖSK slut.

Astrit är fortsatt hemlighetsfull när det gäller framtiden.

- Det är en match kvar, sen får vi se, säger han,

Vad vill du själv?

- Jag har min koncentration på AIK.

Ni har ju en fot med i guldstriden. Vilket lag blir mästare?

- Nu måste ju AIK vinna mot oss med några mål samtidigt som Norrköping och Göteborg måste förlora. Det låter väldigt otroligt om man säger så.

- Vi spelar för åttonde plats och för att gå förbi Helsingborg (Astrits förra klubb). Vi går in i matchen för att vinna den, inget snack om den saken.

Och så kan du ju vinna allsvenska assistligan?

- Om det är meningen att jag ska vinna så gör jag det och om det inte är meningen så är jag nöjd ändå, säger han.