Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrit: "Kul - men hade hellre spelat EM"

Sju överåriga, tre kommer att få åka till Rio. En av dem kan bli ÖSK-stjärnan Astrit Ajdarevic.

Annons

- Kul att blir uppmärksammad på det sättet. Det visar att man gjort något bra. Jag hade ju hellre spelat EM, men OS vore en stor upplevelse också, säger den 26-årige ÖSK-profilen.

Astrit finns alltså med som en av sju uttagna i Håkan Ericssons OS-trupp, som fortfarande är en bruttotrupp. De överåriga, alltså äldre än 23 år, får i slutänden vara tre.

Läs också: Åström i ÖSK: "Svårt att sätta stopp för"

Zlatan Ibrahimovic är givetvis det stora namnet i den kategorin, men det är ytterst tveksamt om hans blivande arbetsgivare, som uppges vara Manchester United, släpper honom.

I samma situation sitter Astrit Ajdarevic, om han blir en av de tre uttagna när den slutliga truppen blir klar till den 15 juli.

- Innan dess är det inte stor mening med att säga mer, konstaterar Astrit.

Har du pratat med ÖSK om hur klubben ställer sig till att släppa dig?

- Vi för en dialog. Det handlar om att göra det som gynnar mig och ÖSK bäst. Spelar jag OS så representerar jag ÖSK i ett stort sammanhang, och det har ett värde. Å andra sidan har vi ett bra läge i allsvenskan och de som spelar OS missar några matcher, säger Astrit.

OS-turneringen pågår mellan den 4-20 augusti. Sverige möter Colombia 5 augusti, Nigeria den 8 augusti och Japan den 11 augusti.

Sedan väntar slutspel för de två bästa i fyralagsgrupperna. För Sveriges del kan det bli kvartsfinal den 13-14 augusti, semifinal 17-18 augusti och eventuell final eller bronsmatch den 20 augusti.

ÖSK möter Malmö hemma den 1, Norrköping borta den 7, Häcken borta den 14 och AIK hemma den 21 augusti.

Det är de fyra matcherna Ajdarevic kan missa om han åker till Rio, och minst de tre första. På papperet två tunga toppmatcher mot Malmö och Norrköping.