Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrit lämnar ÖSK

(UPPDATERAD 16.01) Astrit Ajdarevic är förlorad för ÖSK.
– Vi kom inte överens i våra förhandlingar, säger sportchef Lennart Sjögren.
I stället för Behrn arena kommer Ajdarevic att tillbringa de närmsta fyra åren på Nya parken i Norrköping.

Astrit Ajdarevic värvades till Örebro i somras. Då skrev ÖSK i ett pressmeddelande att man skrivit ett "flerårigt avtal" med den unge mittfältaren. Han gjorde succé redan i sitt första allsvenska inhopp i juli genom att kvittera till 3-3 borta mot Elfsborg.

Men kort efter kunde NA avslöja att det fanns en klausul i Ajdarevic kontrakt som innebar att båda parter kunde bryta redan efter höstsäsongens slut. En klausul som ÖSK aldrig velat medge fanns.

Sedan Ajdarevic i oktober meddelade klubben att han ville bryta sitt kontrakt har förhandlingar förts. Lennart Sjögren har hela tiden framhållit att det inte finns någon risk för att Ajdarevic ska lämna klubben.

Men nu står det klart att parterna inte kommit fram till ett nytt avtal och att Ajdarevic, i stället för Örebro, väljer Norrköping.

- Vi har försökt få honom att stanna kvar. Vi hade gärna sett honom i våra färger. Men vi kom inte överens, säger sportchef Lennart Sjögren.

Var det ekonomin som avgjorde?- Det tror jag inte var helt avgörande. Men det får ni fråga honom om. Jag kan i alla fall säga att vi i ÖSK gjort vad vi kunnat för att behålla Astrit. Men nu är det bara att önska honom lycka till.

På fredagseftermiddagen presenterades Ajdarevic av sin nya klubb. IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson var, enligt Norrköpings tidningar, mycket nöjd.

- Roligt att kunna knyta till oss en av Sveriges mest jagade unga spelare.

- Den här värvningen skickar väldigt tydliga signaler om vad IFK vill. 

Inte heller Astrit Ajdarevic verkade missnöjd:

- Jag är stolt och hedrad över att få komma till en klubb som IFK Norrköping. Med sina 12 SM-guld är detta en klubb som har en vinnartradition och jag vill vinna, säger han på sin nya klubbs hemsida.

Astrit Ajdarevic spelade tolv matcher för ÖSK, varav tre från start. Han gjorde fem mål vilket innebär att han delade topplatsen i tabelltreans interna skytteliga. Flera av målen var dessutom mycket viktiga.

Vad betyder det för ert arbete med nästa års trupp att Ajdarevic lämnar?- Det är tråkigt. Men jag känner ingen panik. Vi har ändå ganska gott om mittfältare även om Astrit hade kvalitéer som hade varit intressanta att utveckla. Vi hade stor tro på att han var redo för nästa steg i laget, säger Lennart Sjögren.

Astrit Ajdarevic

Ålder: 20 år.

Till ÖSK: Sommaren 2010.

Matcher: 12 (3 från start).

Mål: Fem.

Varningar: Två.

Tidigare klubbar: Falkenbergs FF, Liverpool, Leicester.