Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrit på väg till storklubb: "Inga kommentarer"

Han bidrog starkt till ÖSK:s mirakelhöst. Nu kan stjärnan vara på väg till en norsk toppklubb.

Astrit Ajdarevic lyckades inte i belgiska Standard Liege. Inte heller fick han till det i Helsingborg på lån under våren.

Men när han friköpt från det belgiska kontraktet sajnade med ÖSK i somras var succén omedelbar. 25-åringen svarade för en stor insats när ÖSK gick från krislag till vinstmaskin, inte minst med sina två mål och nio målgivande passningar.

Nu gör sportbladet.se gällande att Ajdarevic, vars kontrakt med ÖSK går ut, är på väg till norska storklubben Rosenborg. Enligt kvällstidningens källor har Astrit varit på besök i Trondheim, och att det mesta talar för att han skriver på i nästa vecka.

– Astrit har levererat i toppklass ända in i kaklet och vi är väldigt nöjda med honom. Vad som händer får du spekulera i men han kommer på vår avslutning i kväll, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark till tidningen.

NA får tag på Ajdarevic precis innan han ska in till avslutningen på Grand hotel under onsdagskvällen. Men när det gäller sin framtid är Astrit fåordig.

– Jag har inga kommentarer till någonting, säger Astrit om uppgifterna om besöket i Norge.

Hur är din status med ÖSK? 

– Det har varit grymt här i ÖSK och vi har gjort något som inte många trodde på. Jag är jättenöjd.

Är du redo att flytta utomlands igen?

– Inga kommentarer, jag trivs jättebra här. Det är det jag kan säga.

När vill du ha klart med din nästa klubb?

– Det kan ta en dag, en vecka eller en månad.

Du har alltså inte varit i Norge och hälsat på i Rosenborg?

– Nej, nej, jag har inte varit någonstans, säger Astrit och ler ett rikitgt lurigt leende innan han går in på ÖSK:s höstavslutning.

Ordförande Björn Åqvist bekräftar att Astrit varit iväg och besökt en annan klubb.

– Jag visste att han skulle åka i väg och träffa några andra men vilka klubbar vet jag inte, säger Åqvist till NA.

Du vet inte alls hur det blir med hans framtid?

– Det förs ju samtal. Sen beror det på vad han vill. Hos oss har han ju lyckats bra, det har varit bra för honom och bra för oss.

Han kommer givetvis att kosta en hel del?

– Ja, så är det ju och det måste bygga på att han tycker att ÖSK är en intressant miljö för honom. Både att spela i och att synas för att komma vidare. Ska han titta på vilken klubb som betalar mest så är vi troligen inte högst på den listan, men vi kanske är en av dom klubbar där han kan få störst möjlighet att visa vilken bra fotbollsspelare han är, säger Åqvist.