Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrit vill bjuda på stor avskedsföreställning

Det var i Falkenberg allt började. Och det är i Falkenberg han tar avstamp inför OS-äventyret. Men Astrit Ajdarevic vill bara vinna.– Vi ska vinna med 10–0 om det går, säger ÖSK-stjärnan.

Annons

Astrit Ajdarevic inledde sin fotbollssaga i Falkenberg. Därefter hamnade han i engelska Liverpool och många år senare är han tillbaka i Falkenberg. Men inte i moderklubbens gula tröjor, utan i Örebros svartvita färger.

– Jag är uppvuxen i Falkenberg men det är inget som påverkar matchen. Vi ska vinna med 10–0 om det går. Det spelar ingen roll om det är mot Falkenberg, Helsinborg eller Malmö. Det har det aldrig gjort, och jag har spelat större matcher än så här, säger Astrit Ajdarevic på telefon från ÖSK-bussen ner till Falkenberg.

I morgondagens möte vill han köra över sin gamla klubb, precis som han vill köra över alla andra som ställs emot honom på fotbollsplanen. Något som gått bra den här säsongen. ÖSK ligger fyra inför mötet med Falkenberg och Astrit har spelat bra nog för att bli uttagen till OS. Moderklubben Falkenberg ligger på andra sidan av tabellen, näst sist.

– De har gjort det bra som ens är i allsvenskan över huvud taget, men vi ska visa att vi är en bättre fotbollsklubb. Vinner vi inte där nere i morgon har vi inget i toppen att göra. Det är vinst som gäller och om allt går som det ska lyckas vi med det, säger Ajdarevic.

Förlusten mot Malmö är ÖSK:s enda på sex matcher, men laget har heller inte lyckats avgöra framåt, och har inför dagens möte inte vunnit på fyra matcher. Och har inte ens gjort mål på de tre senaste.

– Vi måste bara fortsätta att gnugga på, och hitta tillbaka till det fina spel vi har haft tidigare. Gör vi det kommer vi gå segrande ur det här, säger Ajdarevic.

Det är många som saknar segrarna nu?

– Folk i Örebro har blivit bortskämda med segrar. Vi har ju inte direkt förlorat heller.

Matchen mot Falkenberg i morgon blir Ajdarevics sista med ÖSK på knappt en månad. På söndag samlas truppen som på måndag reser till OS i Rio de Janeiro, Brasilien.

– En upplevelse så klart, att åka ner dit.

Påverkar det inställningen i matchen mot Falkenberg?

– Nej, det är inget speciellt. Jag ska spela fotboll i Falkenberg, jag ska spela fotboll i Brasilien. Det är mitt jobb. Det är det jag gör.