Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åström i ÖSK: "Svårt att sätta stopp för"

Jacob Rinne klar och Astrit Ajdarevic med ena benet i OS. Roliga nyheter för alla ÖSK-are. Men det ställer också till problem.

Annons

- Vår grundinställning är att det är ett jätteäventyr som vi tycker är svårt att sätta stopp för, säger ÖSK:s vd Simon Åström.

Att Jacob Rinne tar en plats i OS-truppen till Brasilien är något som ÖSK vetat om länge och kunnat förbereda sig för. Det finns också en fullgod ersättare i Oscar Jansson som står och stampar och inte vill något hellre än att få chansen.

Då kan det bli tuffare för ÖSK att ersätta vårens spelare Astrit Ajdarevic i de tre-fyra matcher som allsvenskan krockar med OS-turneringen i Brasilien i augusti.

Simon Åström tycker förstås att det är kul att klubbens spelare uppmärksammas på den här nivån men medger samtidigt att det även ställer till problem för ÖSK som ligger trea i allsvenskan och

- Vi har haft kontakt med Håkan Ericson sista veckorna där han informerat om hur han tänker, säger Åström som just nu befinner sig i Frankrike där han följer Sverige i EM.

Eftersom OS-turneringen inte är Fifa-sanktionerad är det upp till varje klubb att bestämma om de tänker släppa spelare till Brasilien eller inte. Tre allsvenska klubbar har sagt blankt nej – IFK Norrköping, AIK och Häcken.

På onsdagens presskonferens framhöll Håkan Ericsson ÖSK som en av de klubbar som varit mest samarbetsvilliga i diskussionerna.

ÖSK har dock ännu inte tagit något beslut.

-Vi för en löpande dialog med förbundsledning och spelarna. Sedan måste vi titta på hur det påverkar oss i allsvenskan. Men vår grundinställning är att det är ett jätteäventyr som vi tycker är svårt att sätta stopp för, säger Simon Åström.

Förbundskaptenen har garderat sig med att plocka ut sju överåriga spelare, födda före de 1 januari 1993, i bruttotruppen som ska skäras ned från 35 spelare till 18 plus fyra reserver. Utöver Astrit Ajdarevic och Zlatan Ibrahimovic handlar det om örebroarna Jiloan Hamad och Isaac Kiese Thelin samt Alexander Milosevic, Alexander Faltsetas och Abdul Khalili.

Den 15 juli ska den slutliga 22-mannatruppen, 18 spelare plus fyra reserver, tas ut.