Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astvald klar för norsk klubb

Örebroaren Marcus Astvald, senast i Degerfors, fortsätter karriären i Norge.

Högerbreddaren Marcus Astvalds kontrakt med Degerfors gick ut efter fjolårssäsongen. Under vintern har han kopplats ihop med ett antal klubbar.

Men nu är det spikat var 25-åringen ska spela de närmaste två säsongerna. Det blir i Levanger FK som spelar i den norska andradivisionen som nu fått namnet Obos-ligan.

Där kommer han att tränas av en annan ÖSK-bekanting. Lagets nye huvudtränare är Magnus Powell som spelade i Örebro åren 1991-1994.

- Marcus är en spelare jag följt länge. Vi har länge letat efter en kantspelare. Marcus är en klass-spelare med väldigt hög kapacitet, säger Powell till klubbens webbplats.

Marcus Astvald säger själv att tränaren hade betydelse för hans val av klubb.

- Jag vet vad han står för och vilken spelstil han förespråkar. Det betydde mycket för mig. Jag ser fram emot att lära känna Levanger, säger han.

Redan i dag tisdag får han träffa sina nya lagkamrater för första gången i samband med att truppen åker till spanska La Manga för försäsongsläger.

Marcus Astvald spelade 90 allsvenska matcher för ÖSK åren 2009-2013. Sommaren 2013 gick han över till Degerfors där det blev 71 matcher och nio mål i superettan.

Han har också spelat sju U19- och två U21-landskamper för Sverige.

Levanger är en ort i mellersta Norge, strax norr om Trondheim. Kommunen har knappt 20 000 invånare.